Χριστούγεννα χωρίς Ginger Cookies δεν γίνονται!! ♥♥♥
Υλικά
- 1 και 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 τσιμπιά μπαχάρι (εγώ δεν έβαλα γιατί δεν είχα,είναι προαιρετικό)
- 1 τσιμπιά τριμμένο κάρδαμο(κακουλέ)
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
- 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη (έβαλα μόνο λευκή αυτή την φορά γιατί δεν είχα καστανή)
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1/4 κούπας μέλι
- 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,την μαγειρική σόδα,το γαρύφαλλο,το τζίντζερ,το μπαχάρι,το αλάτι,το κάρδαμο,την κανέλα.
Στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης και το ξύσμα μέχρι να έχουμε μια κρέμα.Προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ενα κρεμώδες μείγμα.
Σταδιακά
προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει σαν σφιχτή λάσπη. Σταματάμε
το μίξερ και με τα χέρια μας ενώνουμε την ζύμη. Την χωρίζουμε στα δυο,
τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά (η
ζύμη σε αυτη τη φάση μπορεί να μείνει στο ψυγείο 24 ώρες) - See more at:
http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.MzXwKXYW.dpuf
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή σαν λάσπη.Σταματάμε το μίξερ και ενώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας.Την χωρίζουμε στα 2,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 μιση ώρα.(Σε αυτό το στάδιο μπορεί η ζύμη να μείνει στο ψυγείο 24 ώρες).Βγάζουμε την μία ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια,με αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο όχι πολύ λεπτό (κρατάμε στο νου μας ότι τα μπισκότα θα κρατήσουν το σχήμα τους και το πάχος τους μετά το ψήσιμο).Αν η ζύμη είναι δύσκολο να ανοίξει επειδή είναι παγωμένη,περιμένουμε 2 λεπτά να ανέβει η θερμοκρασία και ξαναπροσπαθούμε.
Κόβουμε με αλευρωμένο κουπατ τα μπισκοτάκια και τα αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί(λαδόκολα).Ξανακάνουμε μια ζύμη τα περισσεύματα και ανοίγουμε ξανά φύλλο.Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30 λεπτά.Οταν περάσει ο χρόνος αυτός,προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκοτα για 8-10 λεπτά.
Προσοχή: έχουμε τον νου μας στα μπισκότα όσο ψήνονται,αν χρησιμοποιήσετε σκούρο ταψί τότε πολύ πιθανό να πρέπει να τα βγάλετε ακριβώς στα 8 λεπτά,όπως επίσης αν κόψετε με κουπάτ σχήματα πολύ λεπτά.Παρακολουθούμε τις άκρες των μπισκότων και όταν τις δούμε να σκουραίνουν ελαφρώς βγάζουμε το ταψί.
Αφήνουμε τα μπισκότα στο ταψί 5 λεπτά να κρυώσουν σχετικά και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Προσοχή
έχουμε τον νου μας στα μπισκότα καθώς ψήνονται, αν χρησιμοποιήσετε
σκούρο ταψί τότε πολύ πιθανόν να πρέπει να τα βγάλετε αμέσως στα 8 λεπτά
όπως επίσης αν κόψετε με κουπάτ σχήματα λεπτά όπως ας πουμε νιφάδες
τότε και πάλι στα 7-8 λεπτά τα μπισκότα είναι έτοιμα και πρέπει να βγουν
απο το φούρνο. Παρακολουθούμε τις άκρες των μπισκότων και όταν τις
δουμε να σκουραίνουν ελαφρώς βγάζουμε το ταψί. - See more at:
http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.MzXwKXYW.dpuf
Προσοχή
έχουμε τον νου μας στα μπισκότα καθώς ψήνονται, αν χρησιμοποιήσετε
σκούρο ταψί τότε πολύ πιθανόν να πρέπει να τα βγάλετε αμέσως στα 8 λεπτά
όπως επίσης αν κόψετε με κουπάτ σχήματα λεπτά όπως ας πουμε νιφάδες
τότε και πάλι στα 7-8 λεπτά τα μπισκότα είναι έτοιμα και πρέπει να βγουν
απο το φούρνο. Παρακολουθούμε τις άκρες των μπισκότων και όταν τις
δουμε να σκουραίνουν ελαφρώς βγάζουμε το ταψί. - See more at:
http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.MzXwKXYW.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
Γλάσο (Royal Icing)
2 ασπράδια
3 1/2-4 κούπες ζάχαρη άχνη.
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι(για τον κίνδυνο σαλμονέλας)
Σιγά σιγά ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη.Μπορούμε να κάνουμε το γλασο όσο παχύρευστο θέλουμε!
Βάζουμε σε σακουλίτσα και κόβουμε πολύ λεπτή την μύτη ή κλασσικά σε κορνέ.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη,οπότε σίγουρα θα σας πετύχουν αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή!
Το σπίτι μύριζε όλο το βράδυ!Τα λατρεύω αυτά τα μπισκότα! ;)
Ps..Την συνταγή την βρήκα πέρσυ στο Captain Cook!
Ετοιμα λοιπόν!!!!
♥ Καλές Γιορτές!!!!!!!! ♥
♥ Καλές Γιορτές!!!!!!!! ♥
ΥλΥλακκΥλι1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
πόσο τέλεια συνταγή!
ReplyDeleteΜύρισε Χριστούγεννα <3
Καλές γιορτές!
Βγήκαν λαχταριστά!!!!!!!
DeleteΣχεδόν τελείωσαν!! :D :D
:) :D
Deleteτέλεια μέχρι εδώ μύρισαν τα μπισκοτάκια σου ! Καλές Γιορτές ;) !
ReplyDeleteKαλές γιορτές και σε εσένα!!!!!!!!!!Μυρίζουν φανταστικά!!
DeleteΦαντάζομαι το σπίτι να μυρίζει σαν gingerbread cookies! Αχ θέλωωω! :D
ReplyDeleteΑχχχχχχχ ναι!!!Δυστυχώς μύριζε μόνο για ενα βράδυ!!Μπορεί να ψήσω κι άλλα!! :D
DeleteΌχι δε διάβασα τη συνταγή, χάζεψα τις φωτογραφίες αλλά θα έρθει η στιγμή που θα τη πραγματοποιήσω χιχι
ReplyDeleteΤη φόρμα μπισκοτούλη που τη βρήκες;;;
axxaxaxa!!!!!!
DeleteΑν δεν κάνω λάθος από το Jumbo αλλά τέτοια εποχή κυκλοφορούν χριστουγεννιάτικα κουπάτ!!!
Τελεια και νοστιμοτατα φαινονται! :)
ReplyDeleteΚαι είναι!! :)
DeleteΚαλές γιορτές!!
Αχου πόσο πανέμορφα μπισκοτάκια!!
ReplyDeleteΦαίνονται και πολύ νόστιμα <3
Είναι πάρααααααααα πολύ νόστιμα!!Μοσχοβολάνε!!!
DeleteΔεν ξέρω εάν εμφανιστεί διπλό το μήνυμα γιατί είχα ενα προβληματάκι πριν, έλεγα λοιπόν πότισμα ειναι τέλεια τα μπισκοτάκια και σευχαριστώ πολύ για την αναφορά, φιλιά πολλά, χαρούμενες γιορτές σου εύχομαι!
ReplyDeleteΕγώ σε ευχαριστώ για την εκπληκτική συνταγή!!!!!!Πέρσυ τα έφτιαξα πρώτη φορά και ξετρελάθηκα!!!!!!!
DeleteΚαλές γιορτές!!
Υγ...επίσης to oreo cookies chessecake σου,εχει μεγάλο σουξέ σε συγγενείς και φίλους!!
ax ti omorfa p einai!!!
ReplyDelete8a dokimasw thn syntagh to suntomotero!! :*
Nα τα φτιάξεις!!Είναι τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που έχω φάει ποτέ!! :D
Deleteπεντανοστιμα!!! και του χρονου!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ!!!!!!!
DeleteΥπέροχαααα είναι!!! Μπράβο Βίκυ μου!! Θα δοκιμάσω την συνταγή σου!! Σήμερα έκανα κι εγώ μπισκοτάκια και όντως το σπίτι μυρίζει εδώ και ώρες!!! Αλλά δεν έχω κουπάτ και τα έκανα απλά στρογγυλά! Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!! :)
ReplyDeleteΜα δεν είναι τέλεια και πολύ εορταστική αυτή η μυρωδιά?Η μυρωδιά οταν ψήνεις μπισκοτάκια???
DeleteΕύχομαι να πέρασες τέλειααααα Χριστούγεννα!!!!!!
Φιλάκια!!
Καλές γιορτές και σε εσένα Βίκυ μου!!Δεν τα έχω φτίαξει ποτέ αυτα τα μπισκοτάκια αλλά μου φαίνονται πολύ ωραία....Και μιας και έχω και όλα τα υλικά λέω να τα κάνω κιόλας!!!!
ReplyDeleteΕίναι πολύυυυυ γευστικά!!
DeleteΤα έκανες τελικά?? :D
δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ αυτά τα μπισκότα!με βάζεις σε πειρασμό!χαχαχα
ReplyDeletehttp://touchyourownbeauty.blogspot.gr/
Να τα δοκιμάσεις!!Είναι τόσοοοο γευστικά!Η μυρωδιά/γεύση τους είναι πολύ έντονη!
DeleteΑ τι ωραία! Την έγραψα την συνταγή!
ReplyDeleteΤέλεια!!Αν την δοκιμάσεις,θέλω εντυπώσεις!!
DeleteΕίναι ΤΑ τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που μοσχοβολάει βούτυρο όλο το σπίτι!!!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές!
Ακριβώς!!!!!Μυριζε το σπίτι για ώρες!!!!!
DeleteΚαλές γιορτές και σε εσένα!!
Αμ δεν γινονται!
ReplyDeleteΚαλες γιορτές, χαρούμενα Χριστουγεννα :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Χιχιχιχιχ!!Οντως!!
DeleteΚαλές γιορτές και σε εσένα!!
Ωωωωω!!! Τί γλυκούτσικα που είναι!!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά, αστέρι μου!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Χρόνιααααααααααααα Πολλά κορίτσι!!!!!!!!
DeleteΦιλάκιααα!! :)
Εύχομαι να πέρασες τέλειαααα τα Χριστούγεννα!!!
αααα μας βάζεις σε πειρασμόοοο φαίνονται πολύ τέλεια...
ReplyDeleteκαλή Πρωτοχρονιά με υγεία....
φιλια πολλα
http://favoritemomentsofmylife.blogspot.gr/
Καλή Πρωτοχρονιά!!!!!!!!!!!
DeleteΜα είναι φανταστικά..αν τα δοκιμάσεις,πες μου εντυπώσεις!!
Φιλάκια!
Thank you very much darling!!I appreciate it! :)
ReplyDeleteYes of course...why not??
Kisses!
Θα τα δοκιμάσουμε!!Φαίνονται θαυμάσια!!
ReplyDeleteΣε έχουμε κάνει tag!!Μπες να δεις!!
http://beautyholics2013.blogspot.gr/2013/12/its-christmas-timetag.html
wow φαίνονται τόσο μα τόσο ..yammy !!!!
ReplyDeleteΜα τι γλυκουλικα θεε μου, χιχι λατρευω τον gingerbread , φαινονται πολυ νοστιμα γεια στα χερακια σου Βικυ μου ^^
ReplyDeleteευτυχως δεν τα ειδα νωριτερα... οχι οχι δεν επρεπε να φτιαχτουν αλλα γλυκα στο σπιτι λολ ... φαινονται πεντανοστιμα παντως!!!!! χιχιχιχι
ReplyDelete