Gingerbread Cookies! ♥

Χριστούγεννα χωρίς Ginger Cookies δεν γίνονται!! ♥♥♥



Υλικά
  • 1 και 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 τσιμπιά μπαχάρι (εγώ δεν έβαλα γιατί δεν είχα,είναι προαιρετικό)
  • 1 τσιμπιά τριμμένο κάρδαμο(κακουλέ)
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη (έβαλα μόνο λευκή αυτή την φορά γιατί δεν είχα καστανή)
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,την μαγειρική σόδα,το γαρύφαλλο,το τζίντζερ,το μπαχάρι,το αλάτι,το κάρδαμο,την κανέλα.
Στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης και το ξύσμα μέχρι να έχουμε μια κρέμα.Προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ενα κρεμώδες μείγμα.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει σαν σφιχτή λάσπη. Σταματάμε το μίξερ και με τα χέρια μας ενώνουμε την ζύμη. Την χωρίζουμε στα δυο, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά (η ζύμη σε αυτη τη φάση μπορεί να μείνει στο ψυγείο 24 ώρες) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.MzXwKXYW.dpuf
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή σαν λάσπη.Σταματάμε το μίξερ και ενώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας.Την χωρίζουμε στα 2,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 μιση ώρα.(Σε αυτό το στάδιο μπορεί η ζύμη να μείνει στο ψυγείο 24 ώρες).

Βγάζουμε την μία ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια,με αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο όχι πολύ λεπτό (κρατάμε στο νου μας ότι τα μπισκότα θα κρατήσουν το σχήμα τους και το πάχος τους μετά το ψήσιμο).Αν η ζύμη είναι δύσκολο να ανοίξει επειδή είναι παγωμένη,περιμένουμε 2 λεπτά να ανέβει η θερμοκρασία και ξαναπροσπαθούμε.
Κόβουμε με αλευρωμένο κουπατ τα μπισκοτάκια και τα αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί(λαδόκολα).Ξανακάνουμε μια ζύμη τα περισσεύματα και ανοίγουμε ξανά φύλλο.Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30 λεπτά.Οταν περάσει ο χρόνος αυτός,προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκοτα για 8-10 λεπτά.

 Προσοχή: έχουμε τον νου μας στα μπισκότα όσο ψήνονται,αν χρησιμοποιήσετε σκούρο ταψί τότε πολύ πιθανό να πρέπει να τα βγάλετε ακριβώς στα 8 λεπτά,όπως επίσης αν κόψετε με κουπάτ σχήματα πολύ λεπτά.Παρακολουθούμε τις άκρες των μπισκότων και όταν τις δούμε να σκουραίνουν ελαφρώς βγάζουμε το ταψί.
Αφήνουμε τα μπισκότα στο ταψί 5 λεπτά να κρυώσουν σχετικά και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Προσοχή έχουμε τον νου μας στα μπισκότα καθώς ψήνονται, αν χρησιμοποιήσετε σκούρο ταψί τότε πολύ πιθανόν να πρέπει να τα βγάλετε αμέσως στα 8 λεπτά όπως επίσης αν κόψετε με κουπάτ σχήματα λεπτά όπως ας πουμε νιφάδες τότε και πάλι στα 7-8 λεπτά τα μπισκότα είναι έτοιμα και πρέπει να βγουν απο το φούρνο. Παρακολουθούμε τις άκρες των μπισκότων και όταν τις δουμε να σκουραίνουν ελαφρώς βγάζουμε το ταψί. - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.MzXwKXYW.dpuf
Προσοχή έχουμε τον νου μας στα μπισκότα καθώς ψήνονται, αν χρησιμοποιήσετε σκούρο ταψί τότε πολύ πιθανόν να πρέπει να τα βγάλετε αμέσως στα 8 λεπτά όπως επίσης αν κόψετε με κουπάτ σχήματα λεπτά όπως ας πουμε νιφάδες τότε και πάλι στα 7-8 λεπτά τα μπισκότα είναι έτοιμα και πρέπει να βγουν απο το φούρνο. Παρακολουθούμε τις άκρες των μπισκότων και όταν τις δουμε να σκουραίνουν ελαφρώς βγάζουμε το ταψί. - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.MzXwKXYW.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf

Γλάσο (Royal Icing)
2 ασπράδια
3 1/2-4 κούπες ζάχαρη άχνη.
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι(για τον κίνδυνο σαλμονέλας)
Σιγά σιγά ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη.Μπορούμε να κάνουμε το γλασο όσο παχύρευστο θέλουμε!
Βάζουμε σε σακουλίτσα και κόβουμε πολύ λεπτή την μύτη ή κλασσικά σε κορνέ.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη,οπότε σίγουρα θα σας πετύχουν αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή!
Το σπίτι μύριζε όλο το βράδυ!Τα λατρεύω αυτά τα μπισκότα! ;)

Ps..Την συνταγή την βρήκα πέρσυ στο Captain Cook!

Ετοιμα λοιπόν!!!!
♥ Καλές Γιορτές!!!!!!!! ♥


ΥλΥλακκΥλι1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf
1 και 3/4 της κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (έβαλα λίγο παραπάνω)
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια τσιμπιά μπαχάρι (αν έχετε το μπαχάρι σε κόκκους, τρίψτε το σε πολύ λεπτό τρίφτη όπως κάνουμε με το μοσχοκάρυδο)
μια τσιμπιά κάρδαμο τριμμένο (κακουλέ)
μια τσιμπιά αλάτι  1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πολύ ζεστό και λιωμένο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%) - See more at: http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/12/gingerbread.html#sthash.XtiM9D38.dpuf

40 comments:

  1. πόσο τέλεια συνταγή!
    Μύρισε Χριστούγεννα <3
    Καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  2. τέλεια μέχρι εδώ μύρισαν τα μπισκοτάκια σου ! Καλές Γιορτές ;) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kαλές γιορτές και σε εσένα!!!!!!!!!!Μυρίζουν φανταστικά!!

      Delete
  3. Φαντάζομαι το σπίτι να μυρίζει σαν gingerbread cookies! Αχ θέλωωω! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχχχχχχχ ναι!!!Δυστυχώς μύριζε μόνο για ενα βράδυ!!Μπορεί να ψήσω κι άλλα!! :D

      Delete
  4. Όχι δε διάβασα τη συνταγή, χάζεψα τις φωτογραφίες αλλά θα έρθει η στιγμή που θα τη πραγματοποιήσω χιχι

    Τη φόρμα μπισκοτούλη που τη βρήκες;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. axxaxaxa!!!!!!
      Αν δεν κάνω λάθος από το Jumbo αλλά τέτοια εποχή κυκλοφορούν χριστουγεννιάτικα κουπάτ!!!

      Delete
  5. Τελεια και νοστιμοτατα φαινονται! :)

    ReplyDelete
  6. Αχου πόσο πανέμορφα μπισκοτάκια!!
    Φαίνονται και πολύ νόστιμα <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πάρααααααααα πολύ νόστιμα!!Μοσχοβολάνε!!!

      Delete
  7. Δεν ξέρω εάν εμφανιστεί διπλό το μήνυμα γιατί είχα ενα προβληματάκι πριν, έλεγα λοιπόν πότισμα ειναι τέλεια τα μπισκοτάκια και σευχαριστώ πολύ για την αναφορά, φιλιά πολλά, χαρούμενες γιορτές σου εύχομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ σε ευχαριστώ για την εκπληκτική συνταγή!!!!!!Πέρσυ τα έφτιαξα πρώτη φορά και ξετρελάθηκα!!!!!!!
      Καλές γιορτές!!
      Υγ...επίσης to oreo cookies chessecake σου,εχει μεγάλο σουξέ σε συγγενείς και φίλους!!

      Delete
  8. ax ti omorfa p einai!!!
    8a dokimasw thn syntagh to suntomotero!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nα τα φτιάξεις!!Είναι τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που έχω φάει ποτέ!! :D

      Delete
  9. πεντανοστιμα!!! και του χρονου!!!

    ReplyDelete
  10. Υπέροχαααα είναι!!! Μπράβο Βίκυ μου!! Θα δοκιμάσω την συνταγή σου!! Σήμερα έκανα κι εγώ μπισκοτάκια και όντως το σπίτι μυρίζει εδώ και ώρες!!! Αλλά δεν έχω κουπάτ και τα έκανα απλά στρογγυλά! Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα δεν είναι τέλεια και πολύ εορταστική αυτή η μυρωδιά?Η μυρωδιά οταν ψήνεις μπισκοτάκια???
      Εύχομαι να πέρασες τέλειααααα Χριστούγεννα!!!!!!
      Φιλάκια!!

      Delete
  11. Καλές γιορτές και σε εσένα Βίκυ μου!!Δεν τα έχω φτίαξει ποτέ αυτα τα μπισκοτάκια αλλά μου φαίνονται πολύ ωραία....Και μιας και έχω και όλα τα υλικά λέω να τα κάνω κιόλας!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολύυυυυ γευστικά!!
      Τα έκανες τελικά?? :D

      Delete
  12. δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ αυτά τα μπισκότα!με βάζεις σε πειρασμό!χαχαχα

    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τα δοκιμάσεις!!Είναι τόσοοοο γευστικά!Η μυρωδιά/γεύση τους είναι πολύ έντονη!

      Delete
  13. Α τι ωραία! Την έγραψα την συνταγή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τέλεια!!Αν την δοκιμάσεις,θέλω εντυπώσεις!!

      Delete
  14. Είναι ΤΑ τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που μοσχοβολάει βούτυρο όλο το σπίτι!!!
    Καλές γιορτές!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς!!!!!Μυριζε το σπίτι για ώρες!!!!!
      Καλές γιορτές και σε εσένα!!

      Delete
  15. Αμ δεν γινονται!
    Καλες γιορτές, χαρούμενα Χριστουγεννα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χιχιχιχιχ!!Οντως!!
      Καλές γιορτές και σε εσένα!!

      Delete
  16. Ωωωωω!!! Τί γλυκούτσικα που είναι!!!
    Χρόνια πολλά, αστέρι μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρόνιααααααααααααα Πολλά κορίτσι!!!!!!!!
      Φιλάκιααα!! :)
      Εύχομαι να πέρασες τέλειαααα τα Χριστούγεννα!!!

      Delete
  17. αααα μας βάζεις σε πειρασμόοοο φαίνονται πολύ τέλεια...
    καλή Πρωτοχρονιά με υγεία....
    φιλια πολλα
    http://favoritemomentsofmylife.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή Πρωτοχρονιά!!!!!!!!!!!
      Μα είναι φανταστικά..αν τα δοκιμάσεις,πες μου εντυπώσεις!!
      Φιλάκια!

      Delete
  18. Thank you very much darling!!I appreciate it! :)
    Yes of course...why not??
    Kisses!

    ReplyDelete
  19. Θα τα δοκιμάσουμε!!Φαίνονται θαυμάσια!!
    Σε έχουμε κάνει tag!!Μπες να δεις!!
    http://beautyholics2013.blogspot.gr/2013/12/its-christmas-timetag.html

    ReplyDelete
  20. wow φαίνονται τόσο μα τόσο ..yammy !!!!

    ReplyDelete
  21. Μα τι γλυκουλικα θεε μου, χιχι λατρευω τον gingerbread , φαινονται πολυ νοστιμα γεια στα χερακια σου Βικυ μου ^^

    ReplyDelete
  22. ευτυχως δεν τα ειδα νωριτερα... οχι οχι δεν επρεπε να φτιαχτουν αλλα γλυκα στο σπιτι λολ ... φαινονται πεντανοστιμα παντως!!!!! χιχιχιχι

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog!!! ♥