Easy Apple pie!!

Εύκολη ανάποδη μηλόπιτα!!! 

Είχα πάραα πολλές μέρες να φτιάξω ένα γλυκό...και αφού είχα πολλά μήλα στο ψυγείο μου αποφάσισα να φτιάξω μια εύκολη και πολύ γρήγορη ανάποδη μηλόπιτα!
Ελπίζω να σας αρέσει!


Υλικά:
3-4 μήλα
2 ποτήρια ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια
1 ποτήρι φαρίνα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
4 αυγά
2 βανίλιες
1 βούτυρο Lurpak

Ingredients:
3-4 apples
2 cups of sugar
100 gr. walnuts 
1 cup farina
1 tea spoon cinnamon
2 vanillas
4 eggs
1 butter Lurpak

Αρχικά σε ένα στρογγυλό ταψί προσθέτουμε 1 ποτήρι ζάχαρη,1 κουτί Lurpac(αφήνουμε στην συσκευασία 2 δάχτυλα) και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.Το βάζουμε στον φούρνο στους 180C (σε προθερμασμένο φούρνο) ώστε να λιώσει το μείγμα.
Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και καλύπτουμε 1 στρώση στο ταψί. Στις "τρύπες" βάζουμε καρύδια και στην συνέχεια βάζουμε αλλη μία στρώση από μήλα καλύπτοντας ότι κενό έχει απομείνει. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα καρύδια.

 Initially in a round pan add 1 cup of sugar, 1 box of Lurpac (leave in the package 2 cm) and 1 teaspoon of cinnamon. Put in the oven at 180C ( in a preheated oven) to melt the mixture.
Cut the apples into slices and cover 1 layer at the pan.Put walnuts in the"holes" and then add another layer of apples covering the gaps. Sprinkle the remaining walnuts.



Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 ποτήρι ζάχαρη,4 κρόκους αυγών και χτυπάμε με το μίξερ.Τα ασπράδια τα χτυπάμε στο χέρι μέχρι να γίνουν μαρέγκα (πρέπει να γίνει αφράτη όπως στην φωτογραφία).Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγα-σιγά στο μείγμα με τους κρόκους,τα χτυπημένα ασπράδια και το αλεύρι.Τέλος προσθετουμε και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς!
η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν έχει πάρει χρώμα και όταν δούμε ότι τρυπώντας την στην μέση με μια οδοντογλυφίδα ή με μαχαίρι,αυτό βγαίνει στεγνό.

In a bowl, add 1 cup of sugar, 4 egg yolks and mix them.Beat the white part of the eggs on hand until meringue is done (it should be as fluffy as the picture). Then slowly add the meringue and the flour to the egg yolks.At last add the vanilla and beat until the mixture gets homogenized.
Pour the mixture into the pan and bake for about half an hour at 180 degrees!Αpple pie is ready when it gets golden brown and when bore in the middle with a toothpick or knife, it comes out dry.


Όταν είναι έτοιμη απλά καπακώστε το ταψί με μία πιατέλα (μεγαλύτερη απο το ταψί) και αναποδογυρίστε γρήγορα!Προσέχτε όμως να μην σας χυθεί το σιρόπι!

When the pie is ready just take a dish that is bigger that the pan and flip the apple pie into the dish!Be care of the syrup!


Yummy!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting my blog!!! ♥