Chocolate Cupcakes with Vanilla Icing
Ιngredients :
Preheat oven to 180 degrees. Line cupcake pans with paper liners.
Combine flour, sugar, baking powder, and salt in a large mixing bowl. Add shortening, milk, and vanilla. Beat for 1 minute on medium speed. Scrape side of bowl with a spatula.
Add eggs to the mixture. Beat for 1 minute on medium speed. Scrape bowl again. Add cocoa. Beat on high speed for 1 minute 30 seconds until well mixed.
Spoon cupcake batter into paper liners until 1/2 to 2/3 full.
Bake for 20 to 25 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean.
Cool 5 minutes in pans then remove and place on wire racks to cool completely.
Once cupcakes are completely cooled, frost with your favorite frosting recipe or decorate as you desire.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Καλύψτε τις φόρμες για cupcakes με τα χάρτινα περιβλήματα (μου αρέσουν πολύ με πολύχρωμα σχεδιάκια )
Ανακατέψτε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το baking powder και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέστε το βούτυρο,το γάλα και τη βανίλια.Χτυπήστε τα για ένα λεπτό σε μεσαία ταχύτητα.Προσθέστε το κακάο.Ανακατέψτε το μπωλ με μια κουτάλα ξανά και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για ενάμιση λεπτό μέχρι να αναμειχθεί καλά το μείγμα.
Με ένα κουτάλι γεμίστε τις φορμίτσες από το μισό τους μέχρι τα 2/3 ΌΧΙ παραπάνω γιατί θα ξεχειλίσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμορφο.
Ψήστε το για 20-25 λεπτά κ δοκιμάστε με μια οδοντοφλυφίδα για να δείτε αν είναι έτοιμο(αν βγαίνει καθαρη απο το cupcake είναι ετοιμο).
ENJOY!!!!!!!
Ιngredients :
- 2 1/4 cups all purpose flour
- 1 1/3 cups sugar
- 3 teaspoons baking powder
- 1/2 teaspoon salt
- 1/2 cup shortening
- 1 cup milk
- 1 teaspoon vanilla
- 2 large eggs
- 5-6 tablespoons of cocoa
- 2 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/3 κούπα ζάχαρη
- 3 κουταλίτσες baking powder
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1 βανίλια η 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 5-6 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κουπα γαλα φρεσκο
Preheat oven to 180 degrees. Line cupcake pans with paper liners.
Combine flour, sugar, baking powder, and salt in a large mixing bowl. Add shortening, milk, and vanilla. Beat for 1 minute on medium speed. Scrape side of bowl with a spatula.
Add eggs to the mixture. Beat for 1 minute on medium speed. Scrape bowl again. Add cocoa. Beat on high speed for 1 minute 30 seconds until well mixed.
Spoon cupcake batter into paper liners until 1/2 to 2/3 full.
Bake for 20 to 25 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean.
Cool 5 minutes in pans then remove and place on wire racks to cool completely.
Once cupcakes are completely cooled, frost with your favorite frosting recipe or decorate as you desire.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Καλύψτε τις φόρμες για cupcakes με τα χάρτινα περιβλήματα (μου αρέσουν πολύ με πολύχρωμα σχεδιάκια )
Ανακατέψτε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το baking powder και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέστε το βούτυρο,το γάλα και τη βανίλια.Χτυπήστε τα για ένα λεπτό σε μεσαία ταχύτητα.Προσθέστε το κακάο.Ανακατέψτε το μπωλ με μια κουτάλα ξανά και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για ενάμιση λεπτό μέχρι να αναμειχθεί καλά το μείγμα.
Με ένα κουτάλι γεμίστε τις φορμίτσες από το μισό τους μέχρι τα 2/3 ΌΧΙ παραπάνω γιατί θα ξεχειλίσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμορφο.
Ψήστε το για 20-25 λεπτά κ δοκιμάστε με μια οδοντοφλυφίδα για να δείτε αν είναι έτοιμο(αν βγαίνει καθαρη απο το cupcake είναι ετοιμο).
Υλικά
-Μισό φλυτζάνι μαργαρίνη
-Μισο φλυτζάνι βούτυρο
-1 κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-4 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
-2 κουταλιές φρέσκο γάλα
Ingredients for the Icing:
1/2 cup solid vegetable shortening
1/2 cup (1 stick) butter or margarine softened
1 teaspoon clear vanilla extract
4 cups sifted confectioners' sugar (approximately 1 lb.)
2 tablespoons milk
In large bowl, cream shortening and butter with electric mixer. Add
vanilla. Gradually add sugar, one cup at a time, beating well on medium
speed. Scrape sides and bottom of bowl often. When all sugar has been
mixed in, icing will appear dry. Add milk and beat at medium speed until
light and fluffy. Keep bowl covered with a damp cloth until ready to
use.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την μαργαρίνη και το βούτυρο (εγώ χρησιμοποίησα μόνο Lurpac) με ηλεκτρικό μίξερ. Προσθέστε τη βανίλια. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι κάθε φορά, χτυπώντας καλά σε μέτρια ταχύτητα. Ξύστε τις πλευρές και τον πυθμένα του μπολ συχνά. Όταν όλη η ζάχαρη έχει αναμιχθεί, το γλάσο θα εμφανιστεί ξηρό. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτος. Κρατήστε το μπολ καλυμένο με ένα υγρό πανί μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
The rest is easy! Put the icing on the piping bag and lay on the cupcakes,just wait for the cupcakes to cool down!Decorate them with whatever you want!I added food coloring (red) .. to get this beautiful pink and colorful sprinkles!
Μετά είναι εύκολο!!Βάλτε το γλάσο στο κορνέ και απλά απλώστε κυκλικά πάνω στα κεκάκια,αφού πρώτα κρυώσουν λίγο!
Διακοσμείστε τα με ό,τι θέλετε!!
Εγώ πρόσθεσα χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο)..για να πάρουν αυτό το όμορφο ροζ χρωματάκι και προσθεσα και χρωματιστή τρούφα!
ENJOY!!!!!!!
Fainontai katastrofika nostima!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteHi Vicky!! They look so yummy! Well done dear! Kisses and have a great weekend! Filakia!!:*<3
ReplyDeleteEinaii pasxalia!!! :D
ReplyDeleteThankkkk you Lili sweetheart!!! :) Filakiaaaa...Have a nice weekend too! ♥
ReplyDelete8a dokimasw ti syntagi fainontai pentanostima
ReplyDeleteeinai kiolas!!fantastika! :D
ReplyDelete