Είναι κόκκινα,αφράτα,λαχταριστά και ιδανικά για γιορτινές περιστάσεις!! ;)
Υλικά για τα cupcakes
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μερέντα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
- 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
- 1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπώλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
Στο ίδιο μπώλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο,την μερέντα και χτυπάμε για λίγο.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Θα σας πρότεινα όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και επίσης καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε κουτάλια δοσομετρητές!
Εάν δεν βρίσκετε ξυνόγαλο (buttermilk) μπορείτε να το φτιάξετε και
μόνη/ος σας αν διαλύσετε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή ξύδι) σε 250 ml γάλα
φρέσκο.
Για το frosting
Για το frosting
- -Μισό φλυτζάνι μαργαρίνη
- -Μισο φλυτζάνι βούτυρο
- -1 κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- -4 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
- -2 κουταλιές φρέσκο γάλα
- διάφορα διακοσμητικά ζαχαρωτά ή τρούφα
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την μαργαρίνη και το βούτυρο (εγώ χρησιμοποίησα μόνο Lurpac) με ηλεκτρικό μίξερ. Προσθέστε τη βανίλια. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι κάθε φορά, χτυπώντας καλά σε μέτρια ταχύτητα. Ξύστε τις πλευρές και τον πυθμένα του μπολ συχνά. Όταν όλη η ζάχαρη έχει αναμιχθεί, το γλάσο θα εμφανιστεί ξηρό. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτος. Κρατήστε το μπολ καλυμένο με ένα υγρό πανί μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Μετά είναι εύκολο!!Βάλτε το γλάσο στο κορνέ και απλά απλώστε κυκλικά πάνω στα κεκάκια,αφού πρώτα κρυώσουν λίγο!
Διακοσμήστε με ζαχαρένιες καρδούλες ή ότι άλλο θέλετε!!♥ ♥ ♥