Καλημέραααααα κορίτσια μου,τι κάνετε??
Τι σόι Beauty and the FOOD beast είμαι αν δεν σας δείχνω πια συνταγές???Εεεε???
Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα δεν μαγείρεψα κάτι ιδιαίτερο που να αξίζει τον κόπο να σας δείξω!Ε,δεν θα σας πόσταρα κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο και γεμιστά!! :D
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω μία πανεύκολη συνταγή..παραλλαγή του γνωστού μας cake!Μια άκρως καλοκαιρινή παραλλαγή που θα περιέχει αγαπημένη καρύδα!!
Πάμε λοιπόν???
Φαντάζομαι ότι όλες λίγο πολύ γνωρίζετε πως να φιάχνετε ένα κέικ??Και ακόμα κι αν δεν ξέρετε,απλά ακολουθείτε τις οδηγίες που έχει στο πίσω μέρος η φαρίνα!
Πάμε λοιπόν???
Φαντάζομαι ότι όλες λίγο πολύ γνωρίζετε πως να φιάχνετε ένα κέικ??Και ακόμα κι αν δεν ξέρετε,απλά ακολουθείτε τις οδηγίες που έχει στο πίσω μέρος η φαρίνα!
Υλικά:
- 250γραμμάρια βούτυρο (χρησιμοποιώ βιτάμ)
- 400 γραμμάρια ζάχαρη (2 κούπες)
- 3 αυγά (η συνταγή λέει 4-5 αλλά εγώ βάζω 3 για να γίνει πιο ελαφρύ)
- 1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα (θα δείτε με το μάτι πόσο θα θέλει)
- εκχύλισμα βανίλιας (5-6 σταγόνες) ή 2 βανίλιες
- 1 φαρίνα
- 2 πκέτα καρύδα τριμμένη (θα χρειαστούμε 1μισι πακέτο)
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι
- φλούδα λεμονιού
Πολύ γρήγορα θα σας πω την βασική συνταγή για κέικ.Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει λίγο και να αφρατέψει και σιγά σιγά ρίχνουμε και την ζάχαρη.Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά,μέχρι να δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει.Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια.Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά εναλλάξ με το φρέσκο γάλα.Το μείγμα μας είναι έτοιμο!!!Θα πρέπει να είναι όπως στην φωτογραφία αριστερά.Ρίχνουμε 1 πακέτο τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογεννοποιηθούν!
Βουτυρώνυμε και αλευρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.Ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς!Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ,το καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.Αν βγει στεγνή,είναι έτοιμο!Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Οση ώρα περιμένουμε το κέικ να ψηθεί,φτιάχνουμε το σιρόπι.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και το αφληνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Χύνουμε το σιρόπι στο κέικ μας (αφού έχει κρυώσει περίπου 20 λεπτά το κέικ )και το αφήνουμε 1 ωρίτσα να το "ρουφήξει"...
Ετοιμο το κέικ καρύδας!!!!!
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη!!
Αν την δοκιμάσετε,πείτε μου εντυπώσεις!
Xoxo